PROGRAM  |  TUDNIVALÓK ÉS BIZTONSÁGI ELÕÍRÁSOK  |  FEGYVEREK  |  GALÉRIA  |  REGISZTRÁCIÓ  |  LÕSZER ÁRLISTA  |  SZÁLLÁS

This is an example of a HTML caption with a link.
 
 

Üdvözöljük a Machine Gun Tours hivatalos weboldalán!

Tisztelt érdeklődők, idén május 20.-én lesz megrendezve a 3. Machine Gun Tours Slovakia rendezvény. A kialakult európai helyzetre való tekintettel a regisztrációt és jegyelővételt 2017. január 1.-től indítjuk.

Tisztelettel a rendezőség


Történelmi lövészet csodálatos fegyverekkel az elsõ Világháborútól a jelenig. A résztvevõknek lehetõsége nyílik a több mint 90 fajta fegyvert megnézni és kipróbálni. Egy rendezvényre maximálisan 150 fõt tudunk fogadni, a lövészet 8:00-tól 18:00-ig tart. Az alsó korhatár 12 év, 12-18 éves korig szülõi felügyelet szükséges! A Machine Gun Tours élménylövészeten a részvételi díj 120 EUR, amely magába foglalja a belépõjegyet, a lõtéri illetéket, reggel egy csésze kávét valamint az ebédet. A kipróbálni kívánt fegyverekhez a lõszer a helyszínen külön vásárolható az itt feltüntetett árakon.

A Machine Gun Tours rendezvényen a közel 100 kipróbálható fegyverbõl 65 eredeti hadifegyver! Ez azt jelenti, hogy ezek a fegyverek nem az igazi hadifegyverek "lebutított" vagy sportolásra átalakított verziói, hanem ténylegesen történelmi jelentõségûek, olyannyira, hogy némelyik a beütõjelek tanúsága szerint a fronton is szolgált. Ha érdekli a fegyverek történelmi vonatkozása, kíváncsi ezen eszközök mûködési elvére, vagy csupán kipróbálná, hogy milyen érzés egy történelmi jelentõségû fegyver barátságosabb végén állni, jelentkezzen most!

A Machine Gun Tours rendezvény feltételei

A Machine Gun Tours rendezvény évente egyetlen alkalommal kerül megrendezésre. A lõtér területére lépéshez és az eseményen való részvételhez minden résztvevõnek (a nézõknek is) részvételi díjat kell fizetnie, melynek költsége 120 EURO. Az összeg tartalmaz reggel egy választott italt (kávé, tea vagy üdítõ), az ebédet (leves, fõétel, desszert, kávé), egész nap korlátlan ásványvízfogyasztást, valamint a lõtér és a fegyverbérlet költségeit. A lövészethez a lõszert mindenkinek külön kell megvásárolnia a kipróbálni kívánt fegyverekhez.

 

FIGYELEM!

A lövészet során csak és kizárólag a lõtéren vásárolt lõszer használható! Hozott lõszer használata szigorúan tilos!

A lõtéren alkohol vagy kábítószer fogyasztása szigorúan tilos!

A lõtérre csak a regisztrációt követõen lehet belépni!

Aki a biztonsági szabályok ellen vét, a részvételi díj visszafizetése nélkül eltávolítható a lõtérrõl a többi lövész biztonsága érdekében.

A lõtér területén a Machine Gun Tours rendezvény alatt okozott károkért minden esetben anyagi és jogi felelõsség terheli a károkozót.

Saját célanyag (lõlap, háztartási eszköz, ruházat, stb.) használata megengedett, de a cél kihelyezés elõtt a szervezõknek jóvá kell hagyniuk azt biztonsági szempontból.

A visszalépõ jelentkezõknek a belépõjegy árát nem térítjük vissza.

 

 

A Machine Gun Tours rendezvény programja

 

7:30 - 8:30 érkezés, nevezés és eligazítás

8:30 - 11:30 történelmi lövészet

11:30 - 12:00 kisöbû puskaverseny elõdöntõk

12:00 - 13:00 ebéd

13:00 - 13:30 kisöbû puskaverseny döntõk

13:30 - 18:00 történelmi lövészet


 

8 tanács

 

5 gyakori kérdés


Hozz magaddal esõruhát, és öltözz rétegesen. Ugyan a lõtéren van lehetõség behúzódni esõmentes területre, miért hagynád abba a lövészetet pár csepp esõ miatt?


Ha fegyverrel foglalkozol, próbálj meg azzal, és csakis azzal törõdni. Ne zavarjon, ha fotóznak, ne zavarjon a szomszéd lövész durrogása, koncentrálj a saját fegyveredre és a szabályok maradéktalan betartására.


A fülvédõt érdemes akkor is magadon tartani, amikor nem Te lõsz, ugyanis egyes fegyverek távolabb is igen hangosak lehetnek.


A lõtéren büfé üzemel, így nem szükséges külön ételt vagy italt cipelni magaddal, ráadásul a részvételi díj tartalmazza az ebéd és a korlátlan ásványvíz-fogyasztás költségeit.


A lövészet során lehetõleg kerüljük a mobiltelefonok használatát. Egy rosszkor megszólaló telefon felesleges vagy kevésbé biztonságos mozdulatokhoz vezethet.


Ha még sosem lõttél fegyverrel, elõször ne a találatokra, hanem a biztonságos fegyverkezelésre figyelj.


Célszerû mindent kipróbálni, és a végén visszatérni a leginkább élvezetes fegyverekhez.


Sorozatlövõ fegyvereknél elsõ alkalommal próbáld meg nem kihúzni egyszerre az egész tárat. Rövid sorozatokkal tapasztald ki a fegyver mozgását, és csak akkor lõdd el folyamatában az összes lõszert, ha biztosan megtartod és uralod a fegyvert.

 

Megsérülhetek?

Akár az ágyból felkelve is megsérülhet az ember, ha meghúzza a hátát. A biztonsági rendszabályok, valamint a lövészetvezetõk és szervezõk utasításainak maradéktalan betartásával azonban nem kell félni sérülésektõl.


Nincs fegyvertartási engedélyem. Ez nem probléma?

Nem, a fegyverek kipróbálásához nincs szükség fegyvertartási engedélyre, elég csupán a lövészetet megelõzõ regisztráció.


Hogy lehet, hogy történelmi fegyverek vannak itt? Ez teljesen legális?

Természetesen minden legális. Az esemény a rendõrséghez is be van jelentve, ráadásul a kisegítõ személyzet egy része is hivatásos. A lõtér és a jelenlévõ fegyverek egyaránt érvényes papírokkal rendelkeznek.


Még sosem lõttem fegyverrel. Ez gondot jelent?

A regisztrációt követõ oktatáson minden fontosabb elméleti anyagot megkapnak a résztvevõk, és minden lövõre jut legalább egy segítõ, így ha szükséges segít a tárazásban, megmutatja a fegyver mûködési elvét és a helyes fegyverfogásban is tanácsokkal szolgálhat.
 


Sokat kell várni, hogy sorra kerüljek?

Általában nem. Több szektorban folyik egyszerre a lövészet, és szektoronként is több lõállással számoltunk. Ha épp nem is szabad a kiválasztott fegyver, többnyire a tárazás ideje alatt már sorra is kerül a következõ lövész.

 

 

Közösség

A következõ esemény idõpontja

 

A következõ Machine Gun Tours rendezvény 2017 május 20-án reggel 8:00-kor indul.

 

Rólunk írták


GUNMAGAZIN: Machine Gun Tours

Kis kihagyást követõen az elõzõ évek sikerei után most elsõ alkalommal rendeztek kétnapos sorozatlövõ élménynapot a szlovákiai Nový Tekov mellett található Horáreò lõtéren. A szervezõk mindenek elõtt a biztonságot tartották szem elõtt, de ez cseppet sem ment az élvezet rovására, amely a profi szervezésnek és a kipróbálható fegyvereknek volt köszönhetõ. A résztvevõk több mint 60 sorozatlövõ géppuskát, karabélyt, golyószórót próbálhattak ki...

Tovább a cikkhez: GUNMAGAZIN

INDEX: Gépfegyverrel Szlovákiában

Az elsõ világháborútól napjainkig kiadott soro-zatlövõ és hadifegyvere-ket lehetett kipróbálni Szlovákiában a Nový Tekov-i Horáreò lõtéren. Évente egyszer van ilyen, mert bár az ottani fegyverjogszabályok lazábbak, mint a hazaiak, azért Maxim géppuskát, M16-ost vagy épp AK-47-est ott sem tarthat mindenki...

Tovább a cikkhez: index.hu
 

Elérhetõség


Helyszín: Horáreò Lõtér

Cím: 511010, Nový Tekov, Szlovákia

Telefon: +421-948-501-301

E-mail: info@machineguntours.eu

 

TérképNagyobb térképre váltás

 

Hírlevél


A naprakész információkért, friss hírekért vagy esetleges változásokért mindenképp ajánlott feliratkozni hírlevelünkre.


 

Hogy mi is a Machine Gun Tours?

Machine Gun Tours, élmény, Szlovákia, géppisztoly, fegyver, 7,62x39mm, lövés, hadifegyverek, 9x19 Luger, karabély, .223 Remington, TT, géppisztoly, golyószóró, géppuska, gépkarabély, pisztoly, lövészet, lõszer, élménylövészet, csapatépítés, wow, ratatata, Kalasnyikov, Glock, Nagant, VZ-58, Maxim, Dragunov, géppuska, élménylövészet, AR15, M16, gépkarabély, Range Day, történelmi fegyver, sportesemény, verseny

 

 
 
 
 

Ez a weboldal, valamint a weboldalon található képek, videók és szövegek a Machine Gun Tours Slovakia szellemi termékei. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele, valamint bármilyen egyéb nyomtatott vagy digitális felhasználása a Machine Gun Tours Slovakia hozzájárulása nélkül tilos!

Copyright © 2014 - 2017. Machine Gun Tours Slovakia - All rights reserved.